Katajakangas.com
» KOIRAMME
» PENTUJA
» KUVAGALLERIA
» PALKITTUJA
KATAJA-
KANKAALAISIA


Katajakankaan kennel


Katajakankaan kennelissä on kasvatettu lyhytkarvaisia saksanseisojia vuodesta 1997. Tällä hetkellä kennelissämme on seitsemän saksanseisojaa.

Lyhytkarvaisen Saksanseisojan jalostuksessa olevia seikkoja, joihin kiinnitämme huomiota:
- fyysinen terveys
- luonne/tervepäisyys
- kestävyys
- nenä
- koko
- petoeläin työskentely

Meille lyhytkarvainen Saksanseisoja on "kaikenviljankoira". Jos Pohjanmaalla aikoo metsästää, on koiran pystyttävä kohtaamaan kaikenlainen riista "hiirestä hirveen". Näin ainakin meilläpäin on tapana sanoa. Mielestämme on järjenvastaista toimintaa esim. yrittää kitkeä jänis pois mannermaiselta seisojalta, koska siinä todennäköisesti epäonnistutaan. Rusakkojahti loppusyksystä seisojalla on mielestäni hienoimpia jahtimuotoja.

Puhumattakaan petoeläintyöskentelystä, mikä koira soveltuu paremmin esim. ketun pyyntiin kuin nopea, riistaverinen ja ilmavainuinen, äänellä kappaleen matkaa ajava, noutava seisoja? Passissa ei todellakaan tule aika pitkäksi. Saatikka supin jäljitys seisojaa apuna käyttäen.

Vesilinnustus on myös koko syksyn kestävää leipälajia meidän perukoilla. Käytämme myös koiriamme tähän vaativaan jahtimuotoon. Siinä jos missä pannaan koiran riistavietti koetukselle.

"Koiralle, joka jaksaa kaksi päivää sorsastaa, on kevyttä viikko kanalinnustaa".

Kanalinnustus metsämaastossa asettaa kaikista parhaiten koiran ja isännän/emännän yhteensopivuuden koetukselle. Tiedotus nousee arvoon arvaamattomaan samoin kuin luottamus koiraan. Sitkeällä työllä voi joskus onnistua ja sitä hetkeä ei todennäköisesti unohda koskaan.

Pellolla tapahtuva metsästys on Katajakankaalaisille tuttua.
"Se että silmä ei tökkää ja kullankeltaiset sänget hohtavat auringossa syyskuisena päivänä ja kun koira sattuu vielä kulkemaan.
Jos siinä ei ole sitä jotain niin kannattaa harkita rodun vaihtoa".

Arvostamme aina koiraa, jolla on halu liikkua ja käyttää tuulta liikkumisessa hyväkseen. Nämä ominaisuudet ovat joko koiralla tai sitten eivät. Ne eivät ole niin sanottuja koulutuskysymyksiä.

"Toisia nenä kuljettaa kun taas toiset nenää..."

Pyrimme jalostustyössämme vaalimaan lyhytkarvaisen Saksanseisojan monipuolisuutta metsästyskäytössä. Myymme pentuja ainoastaan metsästäjille. Kanakoirien erikoiskokeet tuovat mukavan lisän harrastuksen arkeen. Erikoiskokeissa tapaa monenmielisiä alan harrastajia, joiden kanssa voi vaihtaa kuulumisia. Koiraa kannattaa ainakin vielä toistaiseksi kouluttaa koesääntöjen mukaan.

Jos olet kiinnostunut lyhytkarvaisista Saksanseisojista niin ota yhteyttä!


Katajakankaan Miracle


Lopuksi muutama kuva naisväen miksei myös miesväen pehmittämiseksi.........

Ruokaa kiitos....

Kymmenrivinen....

Kyll se on tyhjä

Ja sitten unta palloon...........

Kuka tuli.......?

Aijaa,se olikin Äitimuori joten kimppuun siskot ja veljet!

Krooh pyyhh!!!

Odotan yhteydenottoasi!

Kasvattajan kohtalo........