Katajakangas.com
» KOULUTUS
» PENTUTAPAAMISET

Koulutus


Tervetuloa Koulutus Osioon

Meiltä on mahdollisuus saada Kanakoirille

-Tottelevaisuuden peruskoulutusta
-Metsästyskoulutusta kaikissa muodoissa

Mitä meillä on apuna koulutuksessa ja miksi täällä on helppo onnistua koirasi kanssa.

-Koulutus- ja majoituskeskus keskellä maastoja

-Suomen Parhaat Maastot kaikentyyppiseen treenaukseen.

-FasaaniTarhaus

-AmmattiKouluttaja

-Positiivisen vahvistamisen kurssit Pyörii Näläkäsen saunalla nonstoppina ympäri vuoden

Yksi Toimintamalli johon pyrimme ja josta olemme ylpeitä

1. Asiakas ottaa yhteyttä siinä vaiheessa kun rupeaa haaveilemaan Seisojasta. Käymme henkilökohtaisesti spektit mitä on luvassa rotuun katsomatta. Ja jos itse en tiedä kyseisestä rodusta, ohjaan sinut sellaisen henkilön juttusille joka OIKEASTI tietää. Koiraa ei ole karvoihin katsomista mutta täytyy tietää mitä on luvassa. Ja tässä hetkessä mietimme sopisiko tälläinen tapa kouluttaa itseänne juuri teille. Vai valitsetteko jonkin muun tavan.
2. Kun pentu vihdoin tulee kotiin käymme läpi kaiken tärkeän mitä tehdään ennenkuin koulu alkaa. Ja varaamme teille ajan päästä seuraamaan toimivaa Kanakoiraa
3. PerusKoulutus alkaa juuri oikealla hetkellä vaihdellen hieman (5-10 kuukautta) johtuen mm.rodusta, iästä, korvien välistä.
4. Peruskoulutusjaksolla, joka kestää noin 6-12 kuukautta, käymme läpi kaiken oleellisen mitä tarvitsemme Metsästyskoulutuksen aloittamiseen noin 1-2 tunnin jaksoissa koiran ja ohjaajan kehityksen mukaan. Asiakasta ei jätetä koskaan yksin vaan mukana matkassa jos ei muuten niin puhelimen välityksellä.
5. Metsästyskoulutus alkaa yleensä noin 1v -1v6kk välisenä aikana peruskoulutustasosta riippuen. Metsästyskoulutuksessa ihanne olisi jos päästäisiin noin 3 kertaa viikossa maastoon mutta tähän harvemmin päästään.
6. Metsästyskoulutus päättyy yleensä siihen kun koira saadaan tiedottamaan mutta tässä edetään asiakkaan tarpeiden pohjalta koska kaikki eivät halua tiedotusta. Pääsääntönä milloin Metsästyskoulutus loppuu tai keskeytyy on kun koira saavuttaa nuo1 tason ja riistan käsittely on varmaa.

Ja tällä kaikella on hintansa mutta harvalla on oikeasti toimivaa kanakoiraa saatikka että olisi koskaan nähnyt sellaista!

Jos tämän luettuasi kiinnostuit palveluistamme, elä epäröi ota yhteyttä niin varataan aika ja katsotaan voimmeko auttaa. Kaitsu +358451112100

Tässä muutamia mietteitä Kanakoiran koulutuksesta matkan varrelta..

Koulutus ei ole mitään tähtitiedettä vaan työtä elämisen sivussa jossa täytyy tietää mitä tekee. Muuten onnistumisen mahdollisuudet ovat pienemmät kuin epäonnistumisen kanssa.

Kanakoiran koulutuksen kivijalka on yhtä kuin Hyvä Johtaja. No millainen on hyvä Johtaja? Minun mielestä hyvä Johtaja on juuri sellainen, jonka haluaisin itselläni olevan. Ja tähän kun yhdistetään ”Hyvä &Huono&Muisti” Nämä kolme asiaa joiden ympärillä koira toimii on koulutus helppoa. Ja kun tähän lisätään ja muistetaan että Lahjaksi et tule saamaan muuta kuin ”masennusta erikokoisina annoksina” se antaa sinulle toivoa paremmasta huomisesta. Ei tässä ole sen kummemmasta asiasta kyse.

Muutama varoituksen sana

Siitä mihin joudun törmäämään liika usein työssäni on kun hyvä koira on laitettu ”kouluttamalla” pilalle.

Elikkäs pieni muistilista asian suhteen:

1. Jos teitä haluaa joku neuvoa koirankoulutuksessa, Kuunnelkaa!! Jos neuvo ei kuulosta järkevältä, unohtakaa se!
2. Jos se kuulosti järkevältä niin vaatikaa perusteluja. jos perustelut tulee, miettikää onko siinä edelleen järki?
3. Jos on, Katsokaa onko neuvoja saanut mitään järkevää aikaan omien koirien kanssa jos ei niin taas unohtakaa.
4. Ja jos neuvoja oli onnistunut omansa kanssa miettikää voisiko tämä toimia meidän Luppiksella. Mutta muistakaa Yleensä se joka tietää ja jolla tiedetään olevan useita toimivia koiria ei puhu koska asiat eivät ole niin yksinkertaisia siirtää toiselle ja he ovat sen verran fiksuja että ovat hoksanneet tämän ja aika ei riitä kaikilla kaikkeen !

Top 5 koulutuksen epäonnistumisen suhteen

1.Viedä pennulta lapsuus rupeamalla kouluttamaan. Varmin tapa pilata kanakoiran tärkeimpiä ominaisuuksia sopii seurakoirille mutta ei Metsästyskoirille.
2. Pelätä että pennulla ei ole riistaintoa. Erittäin harvalla on siitä puutetta ja sitä puutetta ei korvata pentu aikaisella riistalle viennillä.
3. Viedä pentu Riistalle ennenkuin se on käsissä. Varmin tapa saada peräänmenijä ja Avanssi ongelmainen.
4. Lajitunnistus.
5. Nuoren koiran Seisonnalle kiirehtiminen.

Ja loppuun pikkusen kivijalkaa kaikelle tälle..

Kaitsulla on Vajaan kolmenkymmenen vuoden kokemus Kanakoirien koulutuksesta joista 16 vuotta Ammattimaisesti.

Aloittaessa ajattelin että jos kymmenen vuotta pystyn tienaamaan leipäni (ei voita) Koiran koulutuksella, niin silloin voin vetää sen johtopäätöksen että se tietotaito joka minulla on kiinnostaa myös ihmisiä siinä määrin että kannattaa jatkaa. Ja niin se vain on jatkunut ja puitteet on hieman eri tasolla kuin silloin aloittaessa. Mutta kiitos siitä kuuluu meirän asiakkaille jotka ovat uskoneet toimintaamme.

Nooh kukas ja ketkäs ne sitte kurkkii Katajakankaan verhojen ja tarhojen takaa.

-Kai Hiltunen puolisonsa Sussun kanssa. -50-kymppinen Yrittäjä pariskunta

Kasvatamme lyhytkarvaisia Saksanseisojia Kennelnimellä Katajakankaan vuodesta 1994. Koira määrä vaihtelee kennelissämme 5-10 Seisojan tasolla. Päätoimipaikka on Haapajärvellä.

Pääasiakaskunta muodostuu Suomen lisäksi Pohjoismaista.

Näläkäsen Koulutuskeskus on suunniteltu ja Rakennettu pitäen silmällä Kanakoiran koulutuksen tarpeita. Majoituskapasiteetti Näläkäsessä on tällä hetkellä 12 henkilölle. Ja lisäksi Asuntovaunu paikat.

Koulutus toimintaa tukee myös oma Riistatarhaus.

Ja sitten tässä lista jossa muutamia kokemuksia matkan varrelta jotka olen temunnut Seisojien kanssa Katajakankaan lipun alla.

- Keskipohjanmaan piirin Käyttökoira titteli 3kpl

- Reinin Tikari (Parhaat pisteet Kaer kokeessa 2005)

- Pekan Tuoppi (Ainut koira Sm-kisassa jonka haun arvosana oli 5)

- Kanakoira taulu (Paras keskiarvo Voi tuloksissa)

- Kultainen Käyttöjalostus palkinto 2Kpl

- Konstan koitoksen voitto

- Saksanseisojakerhon Tottelevaisuus mestaruus 3 Kpl.

- Yksi Kaksoisvalio.

- Kolme Käyttövaliota.

- Vuolasvirta Palkinto (Suomen Kennelliiton Korkein tunnustus Ansiokkaasta kasvatus työstä. Vain muutamia jaettu vuodesta 1979 lähtien Seisojien kasvattajille)

- Ohjattuja Ykkös tuloksia kokeissa tällä hetkellä 32 kpl

- Satoja korkeasti palkittuja Katajakankaalla treenattuja koiria joukossa, useita Käyttövalioita.

- Kokemuksia Tuhansien erilaisten Kanakoirien koulutuksesta.

Kaitsu Katajakankaalla 30.3.2022
Toimit sitten yksin,


tahi ryhmässä.


Laakereilleen Ei ole vara jäädä,


jos haluat onnistua